Pentru unii mumă, pentru alții ciumă!

PSD Brașov atrage atenția Consiliului Județean Brașov că nedreptățile făcute în 2018, cu privire la acordarea voucherelor de vacanță, sunt ilegale și că toți bugetarii au dreptul, conform legii, la acordarea acestor bilete de valoare!

În urma sesizărilor primite de la angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov, cu privire la faptul că aceștia nu au primit voucherele de vacanță aferente anului 2018, PSD Brașov a demarat o anchetă proprie și, potrivit datelor ce ne-au parvenit, aceștia sunt singurii bugetari, aflați în subordinea Consiliului Județean, ce nu au beneficiat de acest drept.

Astfel, în anul 2018 angajații aparatului propriu al CJ, ai: muzeelor din Brașov, Bibliotecii Județeane George Barițiu, Școlii Populare de Arte și Meserii Tiberiu Brediceanu, Centrului Cultural Reduta, sunt doar unii dintre cei care au primit, conform legii nr. 165/2018, voucherele de vacanță. Se pare că numai cei ai DGASPC au fost vitregiți de acest drept.

Reamintim conducerii Consiliului Județean Brașov că Ordonanța Guvernului 8/2009, cea la care făceau referire în comunicatul de presă din 24 aprilie 2019 a fost abrogată și înlocuită cu  Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, redând articolele 1 și 3 lit.a:

Art. 1

(1) Prezenta lege reglementează modul de acordare, în beneficiul angajaților, a biletelor de valoare, în condițiile și cu excepțiile prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 3. –

În sensul prezentei legi, angajatorii pot fi:

1. instituțiile publice centrale și locale, așa cum sunt definite la art. 2 pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv cele finanțate integral din venituri proprii.

De asemenea, facem apel la corectitudine, la respectarea legii și la tratarea tuturor angajaților din serviciile subordonate Consiliului Județean, în mod egal și nepărtinitor!

Cu privire la punctul de vedere al conducerii Consiliului Județean Brașov cum că “bugetul din acest an nu acoperă necesitățile de funcționare ale județului Brașov” reiterăm afirmația președintelui CJ care spunea că bugetul este aproximativ egal cu cel de anul trecut, respectiv 2018. De asemenea, corelând cu faptul că Guvernul României a alocat 23 milioane de lei numai pentru construirea aeroportului,îi cerem să respecte legea și să găsească fonduri, așa cum au făcut-o și anul trecut (pentru unii angajați, în mod discriminatoriu!) pentru acordarea voucherelor de vacanță, atât pentru aparatul propriu, cât și pentru toate instituțiile subordonate! Deci și pentru DGASPC!