Precizări

Ca urmare a unor informații apărute în spațiul public cu privire la sancțiuni suportate de Organizația Județeană Brașov a PSD, dorim să facem următoarele precizări:

PSD Brașov nu a fost amendat pentru campaniile electorale din 2016. Campaniile electorale și finanțarea lor au făcut obiectul altor documente, care au fost foarte corect întocmite, potrivit Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale. Ca urmare, filiala noastră a obținut restituirea integrală a sumelor cheltuite conform legii.

Controlul despre care se face referire a fost realizat în privința activității partidului și finanțarea acesteia. Așa cum este precizat și în textul din Monitorul Oficial, problemele constatate de AEP sunt de netrimitere, dintr-o eroare, a unor informații către Monitorul Oficial, în legătură cu membri de partid care au plătit cotizație anuală în cunatum mai mare de zece salarii minime.

PSD Brașov nu a fost înștiințat de vreo amendă pe care o are de achitat ca urmare a acestui control, ci doar de sugestii făcute pentru ca astfel de erori să nu mai apară.

Daniel Giurma

Purtător de cuvânt al PSD Brașov