PSD Braşov, declaraţii 11 decembrie

Mihai Cîmpeanu, viceprimar Codlea ”La Codlea avem 142 de instalații puse pe stâlpi, 11 traversări, 13 figurine la sol (îngerași și moși de Crăciun). Pe zidul Cetății se află o figurină luminoasă, de asemenea.

Instalația, de pe bradul de 19 metri,are 6 kilometri lungime. Bradul este pus în fântână, care a fost concepută în așa fel încât în timpul anului să susțină un pom de iarnă. Avem și 20 de bannere reprezentative pentru România 100, cele mai multe sunt pe tematica Centenarului, așa ni s-a părut normal, ca inclusiv iluminatul festiv să fie legate de această sărbătoare națională.

Valoarea de închiriere a fost de 89 de mii de lei, iar instalațiile achiziționate au o  valoare de 44 de mii de lei.

Împreună cu Casa de Cultură, Primăria a pregătit conceptul ”Codlea de poveste”. Manifestările au început la 1 decembrie cu un spectacol susținut de  Gelu Voicu și Cosmina Adam, iar seara au fost aprinse luminițele. La muzeu a fost un concurs de istorie, în preajma Centenarului, între școlile din localitate,

Pentru prima dată s-a făcut și un concurs de talente, unde copiii pot să își măsoare abilitățile în diferite domenii. Pe 8 decembrie a fost primul spectacol din seria ”Codlea caută talente”.Au fost 35 de concurenți, iar 15 dintre ei se vor întrece în finala programatăîn 19 decembrie, de la ora 18.

Pe data de 15 decembrie avem un concertde colinde unde toate bisericile, indiferent dacă sunt ale cultului ortodox,evanghelic, catolic, sau penticostal, vor avea un program la Casa de Cultură,la ora 18, iar invitații vor fi Vlăduța Lupău și Rapsozii Maramureșului.. În piață avem cinci căsuțe unde sunt comercianți care servesc vin fiert, kurtos,turtă duce, plăcinte.

Pe 21 decembrie avem ”Vine, vine Moș Crăciun”, iar pe scenă vor urca Nicole Cherry și Dorian Popa.

Avem și spectacol și dansuri medievale, în 29 decembrie, alături de Asociația Cavalerilor Teutoni din Codlea.

De Revelion vom avea recitaluri cu Cristina Bondoc, Alb Negru, Ciro de Luca  și Mira plus tradiționalul foc de artificii. Recitalul începe în jurul orelor 18, pe Promenadă.

Toate costurile conceptului ”Codlea de poveste” au fost de aproximativ 200 mii de lei. Casa de Cultură este cea care a făcut achizițiile.

Am fost înștiințați că din proiectele depuse anul trecut în Programul Național de Dezvoltare Locală ni s-a alocat o sumă de bani suplimentară, pentru extinderea iluminatului public pe strada Hălchiului, 484 de mii este valoarea alocată de PNDL, la care se adaugă 78 de mii, cofinanțarea de la buget.  Noi ne bugetasem această cheltuială, făcusem procedurile de achiziție, atribuisem de valoarea de 481 de mii lei. Nu apucasem să cheltuim, așa că vom plăti cu banii de la PNDL. Lucrarea are un termen de execuție de 5 luni, din care o lună este pentru executarea proiectului tehnic.

În 17 decembrie, în ședința de Consiliu Local vom supune la vot proiectul tehnic pentru creșă, valoarea contractului este de 4,4 milioane, proiectare plus execuție. Este tot un proiect finanțat prin PNDL iar suma de la PNDL este de 5,3 milioane

Contractul de execuție este pe perioada a 36 de luni, iar execuția, la cele două proiecte prin PNDL, vrem s-o începem din martie, imediat ce timpul ne-o va permite.

Ne aflăm în litigiu cu constructorul sălilor de sport, care a intrat în insolvență. Am angajat un avocat pentru acțiuneacivilă împotriva SC Agora SRL. Vom organiza  licitație, după lămurirea acestui litigiu,pentru reatribuirea lucrărilor. Scheletul metalic este pus, placa a fost turnată, la ambele construcții. Sunt lucrări care s-au deteriorat din cauza opririilor, vom contracta expertise pentru a vedea care sunt pagubele produse, pentur a cere banii de la constructorul de acum”.