Un nou eșec răsunător pentru Primăria Brașov

Sâmbăta ce tocmai a trecut, pe 10 noiembrie 2018 a avut loc la Baia Mare, Gala Tineretului din România, ediția a V-a. Evenimentul a fost încununat cu anunțul viitoarei Capitale a Tineretului din România 2019-2020. În cursă s-au aflat 3 orașe: Brașov, Iași și Roman. Din nefericire pentru Brașov, câștigător a fost desemnat orașul Iași, ca urmare a faptului că s-a pregătit mai bine.

Cu alte cuvinte, încă o înfrângere dureroasă pentru Primăria Brașov, cea care și-a depus candidatura pentru acest titlu. Dupa ratarea Capitalei Cultural Europene și a Jocurilor Olimpice de Tineret, Brașovul mai primește o “palmă”.

De neînțeles a fost însă modul în care administrația locală a tratat acest proiect important. La Gala Tineretului unde s-a anunțat numele câștigătorului, Primăria Brașov nu a avut niciun reprezentant, ci doar un material video trimis de primarul George Scripcaru. Aici s-a vazut, cu adevărat, interesul Primăriei pentru tinerii din Brașov. Oare chiar nu se poate trata cu seriozitate niciun proiect important al comunității?

Brașovul merită oare să iasă în evidență numai în mod negativ?

Încă o dată s-a dovedit faptul că Brașovul nu a fost si nu este în stare să se pregătească bine pentru un titlu de o asemenea importanță. Mai ales că se tot dorește încurajarea tinerilor, dar și a susținerii evenimentelor care să atragă tineri în orașul nostru. Însă, numai teoretic…

Gala Tineretului din România este un eveniment care își propune să recunoască meritele tuturor celor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tineri .

Lucian Pătrașcu

Președintele Organizației Municipale Brașov a PSD